Ajatuksilla on voimaa

13.09.2020

Mitä mieleni tekevi


Usein sitä luulee, ettei mielensä juoksulla ole mitään merkitystä. Ajatuksia kumpuaa sisältä harva se hetki ja joskus ne voivat olla jopa hyvinkin pinttyneitä. Ja näillä omilla ajatuksilla on yllättävä, oikeastaan valtava, voima ja vaikutus. Ei siis ole vähäpätöinen seikka, mitä energiaa ja tunnelmaa päämme sisällä luomme.

Itse olen harhailevan mieleni kanssa saanut tehdä töitä koko ikäni ja tuntuu, ettei loppua näy. Ellen muista joka päivä keskittyä tietoisesti siihen, mitä annan sen uskotella, löydän itseni hyvinkin nopeasti omien pelkojeni ja negatiivisten uskomusteni keskeltä, huomaamatta. Itselläni on siis kovinkin vahva sisäinen egopohjainen valta, joka on varmasti saanut voimansa kaikista tämän ja menneiden elämien tuomista negatiivisista ja itsetuntoa alentavista kokemuksista. Ja niitähän meillä kaikilla on takanamme valitettavasti hyvinkin paljon. Olemme jokainen olleet uhreja, mutta myös niitä, jotka ovat tuottaneet toisille kärsimystä.  Kaikki ne pettymykset ja elämän niin ulkoiset kuin sisäiset kamppailut, joista matkan varrella olemme koittaneet hengissä selvitä, ovat syöneet tuota luottamusta ja rakkautta sisältämme valtavasti. Ja sitä on kestänyt jo niin pitkään, ettemme enää jaksa pelata tuota peliä. Emme hetkeäkään.

Niimpä olenkin tullut itse siihen tulokseen, että tämä on se elämä, jossa on vihdoin aika  jättää taakseen tuo ikiaikainen kiertokulku. On aika unohtaa kärsimys, ilkeys, loukkaus, viha ja epävarmuus, kaikki se, mikä on syönyt iloa ja valoamme ikuisuuden, jokaisessa elämässä, aina heti syntymästämme saakka. Ja siksi, rakkaat ystävät, on hyvin tärkeää, että otamme mielemme kiemurat vihdoinkin tosissamme käsittelyyn ja koitamme ymmärtää niiden perimmäisiä syitä ja sitä, mihin ne ovat meitä johtaneet.

Itse olenkin pyrkinyt, tämän viimein hoksatessani, ottamaan mahdollisimman pian kiinni sen ajatuksenjuoksuni hännästä, jonka huomaan olevan ottamassa valtaa koko suhtautumisessani ja olemisessani. Nimenomaan silloin, kun se on negatiivista ja saa alakuloa aikaan. Se kun vaikuttaa heti kaikkeen, niin itsessäni kuin ympäristössänikin. En vain voi enää viitata kinthaalla ja olla välittämättä siitä. En voi enää paeta vastuutani menneisyyden peikkojeni kohtaamisesta ja itseni puhdistamisesta niistä. Ja sitä se oikeastaan on, kun ymmärtää ajatuksiensa voiman.

Ja sen olen huomannut, että kun yhden pienenkin peikon kerrallaan olen sieltä ajatusteni takaa saavuttanut, on sen tarkasteleminen, hyväksyminen ja lopulta siitä irtipäästäminen antanut heti tilaa uusille positiivisille ajatuksille ja uskomuksille. Ja on ollut ilo nähdä, kuinka laajasti se vaikuttaa koko elämääni. Kuin omalla painollaan, lähtee ilma puhdistumaan ja energiat liikkumaan ja muuttumaan parempaan, ihan kokonaisvaltaisesti. Se on merkillistä ja uskomatonta. Ja antaa ihan hirmuisesti uutta luottamusta ja voimaa. Napatkaamme siis jokainen omat energiasyöppömme sieltä pään sisältä yksi kerrallaan. Näin tehden saamme tilaa uudelle, raikkaammalle mielelle ja sydämelle.


-Sanna-
T A K A I S I N   B L O G I K I R J A A N