Elämän sinfoniaa

03.09.2021

Keveyden tunne


On onni ihmisellä, kun voi kulkea elämäntiellään keijukaisen lailla. Kevyt ja iloinen on silloin askel, päivät lipuvat kuin taitavan pianistin sormet koskettimilla, luoden kaunista säveltään. Sävelkulku on eloisaa, tunteikasta ja sykähdyttävää. Ja sitä sinfoniaa on ilo kuunnella.

Silloin, kun  nuotit seuraavat sujuvasti toinen toistaan sulautuen ainutlaatuiseksi suureksi kokonaisuudeksi, on kuulijan helppo ja vaivaton nauttia tuosta musiikista. Se soljuu kuin omalla painollaan, vaikka on vaatinutkin paljon harjoitusta ja oppitunteja soittajaltaan. Mutta niinkuin monessa muussakin, työ palkitaan kyllä, ja on ihanaa huomata, mitä iloa tuo taito sitten aikanansa niin monelle tuottaa.

Näistä elämän onnistumisista ja saavutuksista täytyy muistaa ylpeydellä itsekin nauttia, kun huomaa, että oman elämän sinfonia soi oikeaa säveltään ja sen siivin on niin kevyt kulkea. On vähintäänkin ansaittua ja sallittua ottaa se kaikki vastaan yhtään vähättelemättä sitä voimaannuttavaa ja onnea tuovaa onnistumisen iloa, jonka se saa aikaan. On aika antaa tuon keveyden ja vapauden tunteen kannatella, ihan omalla painollaan. Se on kuin taivaallinen tuulahdus, joka lämmittää kosketuksellaan, antaen valoa ja voimaa sipaisullaan. Kuin kaukainen ystävä, jota on pitkään ikävöinyt, tulisi tervehtimään ja ottaisi kotoisaan syleilyynsä.

Se vapaus ja olemisen tasapaino, kun oppii soittotunti kerrallaan, kuinka luoda oikeanlaista elämän sinfoniaa itselleen. Se ymmärrys, että harjoitus tekee mestarin. Ja että harjottelija olen minä itse, opetellen oman elämäni mestariutta. Aina yhä keveämmin ja iloisemmin, onnellisemmin sävelin.-Sanna-T A K A I S I N   B L O G I K I R J A A N