Hyvyyttä etsimässä

20.05.2021

Oivallus pimeässä


On hyvin vaikea nähdä kauneutta ja valoa ympärillään, saati itsessään, kun on puhdistuksen ja elämänsä siivouksen myllerryksessä. Se on sielun pimeä yö, jonka läpi on vain kuljettava. Sen kaiken joudumme jokainen joskus kokemaan, omalla aikataulullamme, omalla oikealla hetkellämme, omalla tavallamme. Ihan jokainen. Siinä avataan ja vapautetaan askel kerrallaan sitä raskasta taakkaa, jota olemme monien, monien elämiemme aikana itseemme keränneet ja mukanamme aina kantaneet.

On muistettava, että vaikka hyvyys on ehkä sillä elämän hetkellä kadoksissa, se on olemassa. Se odottaa taka-alalla, jotta synkkyys voi uskaltautua piiloistaan ja pimeys löytää jälleen yhteytensä valoon. Elämän tasapaino on nimittäin tämä. Siihen kuuluu kaikki. Ja kaikki on AINA olemassa, vaikkei sitä näkisikään. Se on maailmankaikkeuden laki. Jin ja jang.

Ja näinä aikoina, kun hyvyyttä ei ole näköpiirissä ja usko hiipuu, pitäisi pystyä antamaan itselleen lepoa, hiljaisuutta ja omaa aikaa niin paljon kuin ikinä tarpeelliselta tuntuu. Olisi muistettava olla armollinen omien koitinkivien kiirastulessa. Itseään ei saisi retuuttaa silloin väkisin enää kaikkien jokapäiväisten mankeleidenkin läpi. Ota aikasi, ota se vaikka väkisin. Ja muista olla ERITTÄIN YLPEÄ JA KIITOLLINEN ITSELLESI niistä monista hyvistä ja hienoista asioista, jotka olet jo elämän tielläsi saavuttanut. Niitä on nimittäin paljon! Tällaisina hetkinä niitä voi vain tosiaan olla vaikea nähdä.

Etsikäämme hyvyyttä päästämällä pimeytemme kurkottamaan valoa kohti. Vain siten löytyy aidoin harmonia, elämän syvin olemus, jin ja jang. Mikään ei ole huonompi tai parempi toista, kyse on yksinkertaisuudessaan tasapainosta.


-Sanna-T A K A I S I N    B L O G I K I R J A A N