Runon ja suven päivä

06.07.2020

Runotyttö kesälomalla


Kesälomani ensimmäinen päivä, Eino Leinon, runon ja suven päivä. Voiko täydellisempää ajoitusta taas ollakaan! Eino Leino on itselleni kovin kotoisa ja omanoloinen runoilija ja ajattelija. Jostain syystä tutustuin kuitenkin hänen elämänhistoriaansa ja runoihinsa syvemmin vasta viime vuonna. Ja tämä avarsi kyllä ymmärrystäni ja ajatuksiani kovasti. Hänen runoissaan voin nähdä myös itseni ja oman syvimmän kaipuuni. Eino Leino oli karun ja kauniin kainuun korven kasvatti, joka näki ja kuuli luonnon täydellisenä osana itseään. Hän oli varmasti hyvin herkkä runosielu, kärsimyksen ja sisäisen tuskan, kauneuden ja rakkauden vaihtelevassa aallokossa seilaava ikuinen etsijä. Kuulostaa kovin tutulta.

Onkin siis hienoa saada aloittaa lomansa näissä tunnelmissa. Ja voi ihanuus tätä kauan kaivattua levon ja vapauden tunnetta! Vuoden odotetuinta aikaa! Kesä ja luonto kauneimmillaan, sydämen ja mielen kylpiessä rauhassa ja rakkaudessa! Sielu lepää tässä kaikessa. Kaikki on kohdallaan juuri näin.

Nyt voi käyttää aikaansa täysin omien tunteidensa mukaan. Puuhastella ja touhuta omia juttujaan omaan tahtiin, nauttia olemisestaan. Tämä kaikki on enemmän kuin tervetullutta raskaan kevään jälkeen, jolloin mikään ei ollut omassa hallinnassa eikä huomisesta voinut tietää, mitä tuo tullessaan. Nyt tuo epävarmuus ja pelko on hetkeksi helpottanut ja voi taas huokaista syvään ja elää itselleen sekä perheelleen, omalla iloisella otteellaan. On helppoa taas nähdä ja huomata kaikki kauneus ympärillään ja itsessään. Somaa kesää kaikille!

-Sanna-RAUHA

Mitä on nää tuoksut mun ympärilläin?

Mitä on tämä hiljaisuus?

Mitä tietävi rauha mun sydämmessäin,

tää suuri ja outo ja uus?


Minä kuulen kuink´ kukkaset kasvavat

ja metsässä puhuvat puut.

Minä luulen, nyt kypsyvät unelmat

ja toivot ja tou´ot muut.


Kaikk´ on niin hiljaa ympärilläin,

kaikk´ on niin hellää ja hyvää.

Kukat suuret mun aukeevat sydämessäin

ja tuoksuvat rauhaa syvää.

-Eino Leino-T A K A I S I N    B L O G I K I R J A A N