Joulua ilmassa

29.11.2021

Lämpöä ja joulun taikaa


Ihanaa, joulun tuntua ilmassa! Sydämessä kihelmöi, on niin suloista saada kaivaa esiin taas kaikki tuttuakin tutummat joulukoristeet muistoineen ja tuoda sydämeen joulumieli. Uskoa joulun taikaan ja lumoon lapsen lailla. Itse en varmaan kadota sitä koskaan, niin syvällä se minussa asuu, onneksi! Ja nyt, kun voin tuon saman riemun ja loiston nähdä myös oman tyttöni silmissä ja sydämessä, lämmittää se kovin. Viestikapula on luovutettu eteenpäin, ja on niin antoisaa saada jakaa tuo lämpö ja taika jonkun hyvin samanhenkisen kanssa.

On uskomatonta, kuinka oman itsensä voikaan lapsissaan nähdä, kuin peilikuvan. Niin elävästi muistuu oman lapsuuden ja nuoruuden joulun odotus ja usko, kun seuraan tyttäreni tunnelmia ja riemua joulua yhdessä kotiin laittaessamme. Uskon tietäväni tasan tarkkaan hänen pakahduttavan lämmön tunteensa sydämmessään, kaihoisan ja iloisen yhtäaikaa. Ja tiedän, kuinka paljon valoa ja voimaa hän voi siitä ammentaa. Aivan kuten äitinsäkin.

Ja sitähän se joulu on. Rakkautta, valoa ja voimaa ja sen kaiken jakamista itsensä ja toisien kanssa. Se voimaannuttaa meitä jokaista, jos vain sallimme sen, jos avaamme sydämemme sille. Itse toivon, etten koskaan hukkaisi tuota taikaa, joulumieltäni, sen perinteitä ja rauhaa sydämestäni. En niinkään kaipaa vilskettä ja vipinää, vaan juurikin sitä rauhaa ja lämpöä, minkä omasta sydämestä käsin joulun äärellä löytää. Omasta hiljaisuudesta, omien lähimpien ja tärkeimpien ihmistensä seurasta.

Ollaanhan läsnä toisillemme, joulun tähtipölyn laskeutuessa koteihimme ja ympärillemme. Taikaa on olemassa, ja se taika asuu meissä. Eikö olekin ihanaa!


Joulun taikaa viime vuodeltaWalking in the air - Peter Auty-Sanna-