Joulun satumaa

01.12.2020

"Walking in the air"


Voi ihanuus, joulukuu on vihdoin täällä! Ensimmäinen kalenterin luukku avattu ja 23 enää jäljellä jouluaattoon. Saa luvan kanssa olla lapsenmielinen ja tonttuilla ilomielellä. Rakastan joulua. Joulunajan onnellisuuden ja lämmön tunnettani kun ei voida onneksi koskaan ottaa minulta pois. Se on omassa sydämessäni kovin syvällä ja joka vuosi se sieltä kurkistaa varovasti esiin, kun ensimmäiset jouluvalot syttyvät ja joulun kaikki herttaiset ja lämminhenkiset tarinat heräävät pikkuhiljaa taas eloon. On aika iloisten tonttujen, lumiukkojen ja talven ihmeiden, koko joulumaan hyvän hengen ja leikkimielisyyden! On aika tuoda rakkautta ja valoa paatuneimpaankin sydämeen. Herätä hetkeksi ankeasta arjesta sadunhohtoiseen uneen ja unelmaan. Oman mielikuvituksen siltaa pitkin sinne on helppo matkata milloin vain ja se on juuri sellainen, josta olet aina uneksinut. Se on sinun oma joulumaasi, tyhjä taulu, jonka voit maalata juuri sellaiseksi kuin itse haluat.

Aluksi voi näyttää, että se on vain hiljainen ja hämärä tienoo, jossa valo hohtaa ja etsii reittejään kohti varjoja. Tai ettei siellä ole yhtään mitään. Mutta kun päästät sisäisen lapsesi valloilleen ja vapaudut aikuisitsesi kahleista alat nähdä tarkemmin ja tarkemmin... alat tehdä näkymättömästä näkyvää! Ihan niinkuin lapsena osasit käyttää mileikuvitustasi ja uskoit moneen asiaan ilman toteen näyttämisen tarvetta. Pystyit luomaan omia satumaita ja jopa kavereitakin itsellesi tuon tuostakin, ja se oli kivaa! Muistatko? Se oli sydämellesi totisinta totta ja nautit siitä kovasti. Etkä silloin epäröinyt tai naureskellut sille pikkupojan tai tytön unelmalle ja leikille, vai kuinka? Et tietenkään.

Miksemme siis näin joulun aikaan kokeilisi ja loisi eläväksi mielessämme itsellemme hetkeksi vaikka pientä tonttumetsää? Sen pikkiriikkisine koteineen ja tonttuperheineen. Tai vaikka vain jouluista talvimaata untuvan valkoisine hankineen kuun loistaessa yötaivaalla kilpaa tähtien kanssa. Tuolla satumaassa saisimme olla ystävinemme täysin turvassa ja rauhassa kaikelta ulkopuoiselta. Lentää oman lumiukkomme kanssa keskelle talven riemukkainta juhlaa ja unohtaa hetkeksi kaikki maallinen, aikuismainen ja vakava.

Hihhii, veikeää ja virkistävää, eikö? Eikä loppujen lopuksi niin vaikeaa. Herätelläänhän lapsen leikkimielisyyden riemua ja iloa joulunodotukseen, pidetään tykönämme pilkettä silmäkulmassa ja muistetaan mielikuvituksen ihmeellinen maailma, näin aikuisenakin.

We walking in the air!


-Sanna-


Ihana uusinta vuoden 2014 joulukalenterista! Käyhän kurkkimassa luukkuja Yle Areenasta.

JOULUKALENTERI YLE
POROKUISKAAJAN ARVOITUST A K A I S I N   B L O G I K I R J A A N