Kirkas mieli

11.01.2021

Puhdas sydän


Uusi vuosi, varsinkin juuri nyt, on hyvä aloittaa selkeällä visiolla ja uudella asenteella, keskittyen siihen itsessään joka päivä. Muistaa, että ainoa, mihin voi parhaiten vaikuttaa on oma suhtautuminen ja oma läsnäolo tässä hetkessä. Keskellä lumisen tuiskun, hullujen uutisten ja sekavuuden sekä omien mahdollisien epäilysten, jotka yrittävät omaa uskoa ja luottamusta lannistaa.

Tunteet ja ajatukset ailahtelevat aina, joten on tärkeää muistaa hiljentyä sisäiseen sielun maisemaansa, löytää oma tasapainonsa ja harmoniansa omasta sydämestä. On parempi toisinaan tietoisesti jättää myös ulkomaailman ärsykkeet huomioimatta, varsinkin, jos ne saavat oman tasapainon järkkymään ja huomaa ottavansa itseensä niistä negatiivista ja alhaista energiaa. Se ei palvele sinua, eikä ketään muutakaan.

Keskity siis itseesi ja huomioi omat tunteesi. Ja jos ne ovat lannistavia tai raskaita, reagoi niihin rauhoittavasti ja hyväksyvästi, niin hyvin kuin mahdollista. Tunteitaan ei kuitenkaan pidä kieltää tai lakaista maton alle. Ne kannattaa aina ottaa tarkasteltaviksi, muttei niihin tulisi jäädä kiinni tai takertua, koska ne tulevat ja menevät. Aina. Ne kuuluvat ihmisyyteen ja elämään, mutta sinä itse päätät, kuinka paljon valtaa ja voimaa annat niiden elämässäsi ottaa. Tätä mantraa minä itse olen harjoittanut kovin, koska tuntuu, että niin paljon tapahtuu kaikenlaista ja herkästi otan yleensäkin vaikutuksia ympäristöstäni itseeni, ihan huomaamattakin.

Mutta opettelemalla olemaan keskittynyt ja tarkkaavainen, joka päivä, oppii pitämään mielensä kirkkaana ja sydämensä puhtaana askel askeleelta paremmin ja vaivattomammin. Se ei tietenkään aina ole yhtä helppoa, eikä siinä välttämättä ihan joka päivä onnistu, mutta siinä kohtaa täytyy muistaa olla armollinen itselleen ja hyväksyä, että niitä huonompiakin päiviä elämässä vain on. Ja niistäkin selvitään. On selvitty tähänkin asti ja tullaan selviämään. Vastuu on kuitenkin aina oma, eikä kenenkään tai minkään muun. Rakastakaamme ja olkaamme armollisia niin itsellemme kuin toisillekin.


-Sanna-T A K A I S I N   B L O G I K I R J A A N