Kokonaisuuden ymmärtäminen

23.09.2021


Pienuuden suuruus


Toisinaan sitä on ihminen ihmetystä täynnä, kun koittaa ymmärtää kaiken suuntaa ja tarkoitusta. Löytää paikkaansa maailmassa ja katsella sitä tämänhetkisestä käsin. Sitä kokee olevansa kovin pieni ihminen suurine sisäisine tunteineen ja ajatuksineen. Ja välillä niiden kahden välissä navikoiminen voi olla vaikeaa, koska on vain luotettava omaan sisäiseen kaipuuseensa tietämättä, mihin suuntaan se vie tai että mikä suunta olisi se oikea.

Silloin, kun seisoo korkean kukkulan tai tunturin huipulla, voi nähdä selkeästi laajemman kuvan ja tuon kauniin maiseman silmiensä alla. Se on henkeä salpaavaa ja antaa sydämeen suuren kunnioituksen kaikkea kohtaan. Sitä kuvittelee itsensä pieneksi pisteeksi tuolla alhaalla jossakin ja ymmärtää, kuinka itse on osa suurta kokonaisuutta. Kokonaisuutta, jota on elettävä omasta pienuudestaan käsin. Ja tässäkö se taika ja ymmärrys piileekin? Taika olla oikeasti osa tätä kaikkea ja ymmärrys siitä, että on ansainnut tuon kaiken suuruuden pienuudestaan huolimatta?

Eli vaikket aina sieltä kukkulan laelta olekaan näkemässä koko suurta kuvaa, ei se haittaa, koska kannat tuota kaikkea itsessäsi ja sydämessäsi, kun vain luotat siihen. Tässä hetkessä, tässä paikassa, jossa juuri nyt olet. On mestariutta oppia luottamaan omaan sisäiseen kompassiinsa, vaikkei sen kaikkia heilahduksia aina itse ymmärtäisikään. Ja ajan kanssa opimme kyllä navigoimaan tuossa kokonaisuudessa, kunhan uskallaudumme alkaa sitä harjoittelemaan. Jokainen meistä on nimittäin sydämessään viisas, ja tuota sydämen viisautta käyttämällä enenevissä määrin kuljemme varmasti kokonaisuudenkin kanssa paremmin harmoniassa ja tasapainossa. Eikä kukaan muu voi tietää paremmin osuuttasi ja tarkoitustasi tässä kaikessa kuin sinä itse. Uskaltaudu siis luottamaan ja näkemään elämää laajemmassa perspektiivissä. Elä tässä hetkessä ja tee päätöksesi siitä ja sydämestäsi käsin, ikiaikaisella viisaudellasi. Luota itseesi ja omaan paikkaasi maailmankaikkeudessa niin se kyllä aukenee sinulle, askel kerrallansa.-Sanna-T A K A I S I N   B L O G I K I R J A A N