Ole hyvä itsellesi

28.04.2021

Aitoa arvostusta


On hyvin helppoa unohtaa itsensä ja oma ainutlaatuinen arvonsa nykypäivän elämän melskeessä. Menestyksen ja loistokkuuden arvot kun ovat suurelta osin maailmassamme aivan päälaellaan. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka me ihmiset olemme päästäneet kaiken ajautumaan näin pitkälle, että alamme jo pitää vääriä arvoja ja asenteita ominamme ja ennen kaikkea, normaaleina.

Siksi koenkin äärimmäisen tärkeäksi, että me jokainen muistutamme itseämme siitä, kuinka täydellisiä ja arvokkaita me olemme juuri sellaisina kuin oikeasti olemme. Rakkaudellisin ja nöyrin on usein ihminen, joka ei tee itsestään suurta numeroa, näkee lähimmäisensä tasa-arvoisena ja on valmis auttamaan ja jakamaan omastaan, jos toinen sitä tarvitsee. Ja uskon, että tällaista ajattelua meistä moni sydämmissään kaipaa, varsinkin yhteiskunnan tasolla. Meidän täytyisi oppia uudelleen ajattelemaan aidosti yhteistä hyvää oman edun tavoittelemisen sijasta. Eikä rahalla kaikkea mitaten vain voida enää uutta huomista rakentaa, huomista, jossa ollaan ihminen ihmiselle. Rahan arvostus on vanhaa, aikansa elänyttä ajattelua ja saanut aivan vääristyneen tavoitteellisuuden ja tarkoituksen itsessään. Raha, markkinatalous ja keskitetty valta ei palvele meitä, vaan me palvelemme sitä.

Olen itse sitä mieltä, että meillä kaikilla on omat lahjamme ja ainutlaatuiset hyveemme, joita rohkeasti käyttämällä ja näyttämällä voisimme parantaa osaltamme tämän maailman tilaa. Sitäpaitsi, se on vähintä, mitä voimme itsemmekin hyväksi tehdä. Päästää oma arvokas ja ainutkertainen perusolemuksemme vapaaksi ja huomata, kuinka hyvältä se tuntuu! Eikä ole vaarallista, jos kaikki ei aina mene heti kuin strömsössä. Sydämesi nauttii, kun saa yhä useammin mahdollisuuden avata siipiään ja huomata, ettei rakkaus eikä arvostus katoa, vaikka välillä vähän mokaisikin ja häpeäisi siinä kömpelyyttään. Eihän kukaan ole seppä syntyessään, ja monet meistä on jo niin pitkään pitänyt vakan alla omaa henkilökohtaista loistokkuuttaan, että voi vaatia paljonkin harjotusta oppia hyväksymään sen olemassa olo ja luottamaan siihen taas.

Muistathan siis olla hyvä itsellesi ja arvostaa aidointa sisintäsi. Ja kun rehellisesti opit hyväksymään itsesi, sen tekevät myös toiset. Vaikka eipä sinua oikeastaan taida enää siinä vaiheessa kiinnostaa, mitä muut ajattelevat, koska sillä ei ole sinulle niinkään merkitystä. Ei, koska sinä tiedät, kuka sinä olet ja mikä on sinun arvosi ja oikeutesi, eikä niitä toiset voi enää yksinkertaisesti määritellä. Eikä tämä herääminen ole rahalla eikä vallalla enää hallittavissa.


-Sanna-T A K A I S I N    B L O G I K I R J A A N