Rakkaudella

09.10.2021

Keskittyminen hyvään


Niin helppoa on lipsahtaa arvosteluun ja syyttelyyn itsensä ulkopuolella. Muistutankin itseäni taas siitä, että oman elämäni ja asenteeni luon itse, eikä kukaan muu. Rakkaudella ja valolla tahdon maailmaa katsella, en mitenkään muuten. Kaikki negatiivinen kuitenkin kovin helposti tarttuu omaan energiakenttään ja myös sisältäpäin sitä vaivattomammin luo kuin iloa ja rauhaa. En tiedä, miksi näin on, mutta niin se vain on. Pidän itseäni yleensä peruspositiivisena ja iloisena ihmisenä, ja niin saan toisiltakin usein kuulla, mutta  jostain syystä, olen hyvin taitava ruoskimaan itseäni myös kaikella itsetuntoa alentavalla uskomuksella ja ajatuksella.

On lie ikuinen taistelu ihmisellä siinä, että muistaa kiittää itseään ja rakkaudella katsoa peiliin, kaikkine heikkouksineen ja virheineen. Se on hyvin henkilökohtaista ja herkästi ottaa myös vaikutteita ulkopuolelta, tahtomattaan. Sitä kokee riittämättömyyttä ja näkee kaikki viat itsessään, vaikka niin paljon on hyvää ja rakastettavaakin. Onkin ihan opeteltava näkemään itsensä enemmän sen hyvän kautta kuin puutteiden ja huonommuuden. Eikä sitä huomiota voi toisilta odottaa, täytyy itse muistaa rakastaa itseään, se varmin ja pysyvin rakkaus kuitekin on.

Olen onnellinen siitä, että olen pikkuhiljaa tämän suuren asian oppinut huomaan. Melko pian havaitsee sen lipsumisen, joka tapahtuu hyvinkin nopeasti, ellei tartu siihen ajoissa. Kuten nyt. Täytyy vain opetella suhtautumaan itseensä rakkaudella silloinkin, kun tuntuu, ettei sitä jostain syystä ansaitsisi. Kaikki lähtee kuitenkin, AINA, itsestä. Niin se vain menee. Niin tylsältä kuin se usein tuntuukin.

Eläkäämme siis rakkaudella. Rakkaudella itsellemme ja sitä kautta myös toisille. Hyvin yksinkertainen ja vaikein totuus ikinä. :-)-Sanna-
T A K A I S I N    B L O G I K I R J A A N