Pienet ihmeet

29.05.2021

Lemmikkisydän


Luonnon yksinkertainen täydellisyys yllättää minut niin monet kerrat. Ihan kuin se kaikessa sattumanvaraisuudessaan, varta vasten, loisi yksityiskohtia havainnoitsijalleen. On ihmeellistä, kuinka jokin pienen pieni asia, oikealla hetkellä, sykähdyttää sydämessä kauniisti ja antaa oivalluksen kaiken täydellisyydestä.

Nyt on parasta aikaa taas havainnoida ja nähdä nuo suuret pienet ihmeet ympärillämme. Luonto antaa ääretöntä rauhaa mielelle ja sydämelle. Se kertoo, kuinka kaunis maailma meille on annettu, jossa kulkea. Älkäämme kävelkö vauhdilla ja sokeana sen kaiken ohi. Ihailkaamme, pysähtykäämme. Jääkäämme näkemään ja ihmettelemään hetkeksi tuota kaikkea. Pikkutarkasti.

Sitä aivan kuin sukeltaisi tuon suloisen pienen lemmikin sielunmaisemaan, näkisi hetken maailmaa tämän perspektiivistä. Miten monesta ikiaikaisesta yksinkertaisesta asiasta se ammentaa elämänvoimansa, miten biologian lainalaisuudet sitä ohjaa omalla painollaan. Miten moni vaara sitä ihmisen pihamaalla myös uhkaa. Ja tietämättään sitä itsekään, tämä pikkuruinen kukkanen loi olemassaolollaan minulle pilkahduksen ihmettä aamuun, kun huomasin, että sehän on aivan sydämen muotoinen!

Olen niin hupsun onnellinen näistä pienistä hetkistä pihamaalla, yksinkertaisista välähdyksistä elämässä, jotka luovat uskoa ja antavat voimaa. Samoin kuin arvaamatta joku ihminen, jonka arjessasi kohtaat, sanoo sinulle yllättäen juurikin ne oikeat sanat, joita olet kaivannut, tietämättäsi sitä valttämättä itsekään. Hän antaa pelkällä olemassaolollaan, tuossa hetkessä, sinulle yllättävän paljon valoa ja voimaa.

Ei lie sattumaa nämä hetket. Niillä on varmasti oma tarkoituksenmukainen ajoitus ja paikkansa elämässä, vaikka naamioituvatkin usein ohimeneviin tilanteisiin tässä kaikessa suuressa kokonaisuudessa. Älä siis ohita näitä mahdollisuuksia havainnoida. Löytää rauha ja ihme pienistä asioista. Malta pysähtyä näkemään ja yllättymään. Se kaikkein olennaisin ja kaunein on usein jotain hyvin tavallista ja yksinkertaista, kunhan herkistyy sen huomaamaan.


-Sanna-T A K A I S I N   B L O G I K I R J A A N