Sielun maisema

05.08.2020

Tämän haluan muistaa


Elämässä on hetkiä ja kuvia, jotka haluaa tallentaa sielunsa kovalevylle, tulevaa varten. Jollain tavalla itseä voimaannuttavia ja kauniita, muistuttamaan tärkeimmästä. Itselleni se merkitsee tällä hetkellä juurikin tätä; tyyneyttä ja kirkkautta, puhtaan sinistä taivaan heijastusta järven rauhoittavalla pinnalla. Kärsivällisen ikiaikaista läsnäoloa, keijun kevyttä hentoa tuulahdusta, kesäpäivän lämpöä ja ennen kaikkea, vapautta nauttia siitä.

Kun elämä taas vie paikkoihin, joissa en välttämätä koe haluavani olla, tilanteisiin, jotka ahdistavat tai aiheuttavat turhautumista, koitan muistaa tämän voimahetkeni, sielun maisemani, joka perimmäinen kuvani kuitenkin on. Sen tunnelman ja harmonian kun löydän levottomimmalla hetkelläni, voin löytää tunteideni tyyneyden ja mieleni kirkkauden äärelle. Silloin tuntuu, kuin aika pysähtyisi ja kaikki epätasapainoinen ja häiritsevä jäisi sen sinisen kuplan ulkopuolelle. On vain minä ja tuo maisema, jonka tahdon aina muistaa osana itseäni, viisasta ja korkeampaa itseäni, joka ei maallisissa tuulissa horju.

Ehkä se on jotain omaa zenimäistä mielen hallintaa, keinoa selviytyä ja keventää olemistaan täällä maan päällä. Sillä olenhan ajan saatossa huomannut, että jollain merkillisellä tavalla se auttaa ja antaa uutta voimaa hetkenä, jolloin tuntuu, ettei enää jaksaisi. Se vaati tosin usein sen, että ihmismieleni on jo puhki asti kuluttanut omat voimavaransa asioiden tilan korjaamiseksi, ja tietenkin aivan turhaan. Mutta tosiasia on, että vasta siinä vaiheessa on koko minäni valmis pysähtymään ja vastaanottamaan tämän korkeamman osani, tyynen ja kirkkaan sielunmaisemani lohdun ja virkistyksen vastaan. Ja vaikka sen kuvion jo niin hyvin tietää, täytyy se peli silti pelata samalla kaavalla, aina vaan; odottamalla, että pelkopohjainen ja looginen ihmismieleni väsähtää. Suorastaan ärsyttävää. Mutta niin se on, että vasta sitten todella pääsen sisimmässäni tuohon kesäisen kauniiseen järvimaisemaan, sen kaiken pysäyttävään ja voimaannuttavaan hetkeen ja löydän taas sisäisen vapauteni ja rauhani, jossa on hyvä olla.


-Sanna-T A K A I S I N    B L O G I K I R J A A N