Takapakkia tulee toisinaan

23.04.2021

Maahan lyötynä

Näin siinä usein käy... Ihana aurinkoinen ja kevät ensin hellii lämmöllään ja uskoa valavalla valollaan. Se tuntuu niin hyvältä ja palkitsevalta pitkän talven jälkeen! Kaikki näyttä taas niin paljon paremmalta! Orvokkeja laitoin itsekin heti lumien lähdettyä muutaman pihamaalle ja terassille ilahduttamaan. Olin iloinen. Vaan kuinkas sitten kävikään? Hirmuisia lumihiutaleita alkoikin satelemaan taivaan täydeltä! Ja hetkessä muuttui tunnelma laidasta toiseen.

Kovin kuvaavaa, eikö vain? Ihan kuin ihmiselämässä. Aivan liian usein saa huomata, että kaikki voi hetkessä muuttua kuin taikaiskusta. Ja valitettavan usein juurikin näin päin, että takatalvi iskee, kun olet saanut kevään ja auringon sydämeen. Ihan kuin että lyö nyt vielä kerran lyötyä. Aina saa olla varpaillaan. Eikä se lopu koskaan.

Kyllä vaaditaan hirmuista kärsivällisyyttä, sietokykyä, sisukkuutta ja tahdon lujuutta, että näistä ikuisista  takaiskuista selvitään. Olemme kuin tuo kestävä sininen orvokki, joka raskaan lumikuorman alta itsensä yllättäen löytää. Joka juurikin paistatteli kevätauringossa, kesää innokkaana ja malttamattomana odottaen. Vaan katsos, ensijärkytyksestä selvittyään, se kyllä pärjää. Koska se tietää, että tämä on vain väliaikaista. Kevät tulee, eikä tämä lumiryöpsähdys saa sitä tosiasiaa miksikään muuttumaan, ja tuo pieni orvokki tietää senkin. Se on viisas.

Ihan niinkuin mekin, sinä ja minä, syvällä sydämissämme tiedämme, ettei mikään eikä ketään voi lopullisesti meitä maahan lyödä, kun olemme vahvoja ja luottavaisia sisältä, itsestämme käsin. Kun tiedämme, kuinka elämä toimii ja kuinka sillä matkalla voi oppia pitämään huolta itsestä ja luottamaan.

Ja kuten arvaatkin, ei aikaakaan, kun suloinen aurinkoinen pilkistää taas pilvien takaa sulattaen lumen nopeaan. Niin kevään riemu pääsee pian jatkumaan ja kohta jo kesäiset säteetkin saavuttavat orvokin. Orvokin, joka lumen alla pinnistellessään tiesi, että näin tulisi joku kaunis päivä vielä tapahtumaan.


-Sanna-T A K A I S I N   B L O G I K I R J A A N