Vapautus kaikesta turhasta

17.10.2020

Matkalla kotiin


Luin tuossa taas pitkästä aikaa lempikirjani Kryonin tarinan Matkalla kotiin. Voi sitä ilon ja oivalluksen määrää, minkä se aina itsessäni aiheuttaa. Hetken tuon kirjan energioissa kylpiessä voi oikeasti tuntea olevansa elossa ja tietävänsä, minne on matkalla, ja kuinka löytää kotiin! Se luottamus, ilo ja rakkaus, joka kirjan sivuilta yksinäisen matkalaisen sydämeen välittyy, on käsin kosketeltavaa ja kaiken paljastavaa. Se antaa uskoa ja vahvistusta siihen, minkä itse sydämessään tietää oikeaksi ja mitä kaipaa. Mutta mikä on myös niin pirun helppo unohtaa ja lytätä ihmismielen loogisella ajattelulla ja paatuneella sydämellä maan rakoon. Päätinkin taas kerran, että minun on oikeasti muistutettava itseäni siitä aina, kun alkaa ajatus karata ja unohdan aidoimman itseni ja oman tärkeimmän matkani täällä maan päällä, matkani kotiin.

Sain onnekseni maistaa myös syysloman verran taas ihastuttavaa omaa rauhaani ja ikiaikaista hiljaisuutta keskellä luonnon täydellistä harmoniaa. Kun kaikki valmistautuu pikkuhiljaa talviseen lepoonsa, tarjoten samalla meille ihmisille aidointa raikkauttaan ja vapauttavinta puhdistustaan. Varsinkin näin kaupunkilaiselle se kaikki lyödään aina päin näköä kuin tuhat volttia, koska elämän rytmi ja energian ero on niin mielettömän suuri näiden kahden välillä! Ja joka kerta se luonnonmukainen, omalla painollaan soljuva virtaus tuntuu aina vain paremmalta. On upeaa voida olla läsnä tässä hetkessä itselleen ja muille turhia yrittämättä, kuulla oman olemuksensa jokainen väre ja henkäys siihen sen tarkemmin keskittymättä. Kaikki vain on ja se on niin luonnollista ja aitoa, että sydän pakahtuu. Se on ihan järjetöntä suorastaan... ja niin hauskaa!

Suuri haikeus ja ikävä valtaakin sydämen, kun joutuu palaamaan takaisin tänne kaupungin hulluuden keskelle. Tuntuu, että sitä on jo niin kovin vieras täällä ennen tutuksi ja turvalliseksi koetussa ympäristössään. Ihan pakokauhu valtaa, kun tietää, että täytyy alkaa taas elämään tuon kaiken hässäkän ja muun pinnallisen, pelkopohjaisen ja epävarman toiminnan äärellä. Koittaen pitää oman tasapainonsa ja sisäisen uskonsa vakaana siinä. Sitä kun ei vain enää jaksa eikä halua, kun tietää, että parempiakin vaihtoehtoja todellakin on.

"Tahdon vapautuksen kaikesta turhasta. Tahdon kotiin." 


-Sanna-


Kryon; Matkalla kotiin
Kryon; Matkalla kotiinSeesteisiä tunnelmia syyslomalta